Garoeda
Kneuterdijk 18a
2514EN Den Haag
Telefoon: 070 3465319


Klanten geven dit restaurant een score van: 63% uit 100 na 0 beoordelingen.*
Zij betaalden gemiddeld: € 0 per persoon alles inclusief.*


Bij Garoeda kunt u Indisch, Indonesisch, Javaans eten. Garoeda is gevestigd aan de Kneuterdijk te Den Haag. U kunt gezellig in dit restaurant eten. Daarnaast kunt u hier terecht voor catering. Dit restaurant biedt plaats aan 150 gasten. Uw gastheer/vrouw W.S. Sariman maakt het u graag naar de zin. Parkeermogelijkheden: Parkeergarage Noordeinde.

Bijzonderheden:

Den Haag ‘De weduwe van Indië’

Den Haag noemt zichzelf de Indische stad ter wereld. Als Hofstad was Den Haag vanwege haar bestuurlijke en politieke functie nauw verbonden met Indië. Indonesisch restaurant Garoeda is gesitueerd in de stijlvolle bi

Meer informatie over Garoeda:

Indonesisch Restaurant Garoeda werd in 1949 (15 december) opgericht door de heer Lensvelt. Een telg uit het Haagse bakkersgeslacht Lensvelt. Destijds woonde de heer Lensvelt in voormalig Nederlands-Indië waar hij een klein hotel runde. Na de onafhankelijkheid van Nederlands-Indië vertrok hij, en met hem nog ongeveer 60.000 repatrianten naar Nederland. Veel Indo-Europeanen vestigden zich in Den Haag, omdat de regeringszetel een bijzondere relatie met de koloniën had. Vandaar dat de stad Den Haag de 'Weduwe van Indië' als bijnaam heeft.

De heer Lensvelt begon aan de Kneuterdijk te 's-Gravenhage het Indonesisch restaurant Garoeda. Garoeda moest een plaats worden waar oude vrienden uit Indië in stijl kon ontvangen. Het pand werd daarom ingericht met Balinees hout en snijwerk, materialen en (kunst)voorwerpen uit Indonesië om de oud-Indiërs zoveel mogelijk 'senang' te laten voelen wanneer zij bij Restaurant Garoeda kwamen dineren. Het pand nam de heer Lensvelt over van twee dames die er handel in Oosterse kunst dreven. Een rijsttafel werd geserveerd voor een symbolisch bedrag van f 3,50. In deze tijd, bijna een ondenkbaar symbolisch bedrag. Restaurant garoeda is dan ook een van de eerste 'Indische' restaurants die zich in Den Haag vestigde.

Nu, ruim 50 jaar later, is er weinig veranderd aan het interieur om de specifieke Garoeda sfeer te behouden en wordt daarom als erfgoed gekoesterd. Restaurant Garoeda is inmiddels een nationaal en internationaal befaamd restaurant waar u nog wordt bediend door heren met het traditionele 'toppie' in een exotische ambiance.


Openingstijden:

Maandag:
Dinsdag:
Woensdag:
Donderdag:
Vrijdag:
Zaterdag:
Zondag:


* berekend uit beoordelingen op MeerMensen.NL